SIMEONOVO DREAM
Още за проекта...  

Simeonovo Dream

Simeonovo Dream е кокетен архитектурен ансамбъл от две жилищни сгради със съвременна архитектура, с фитнес, външен басейн и голяма тераса за шезлонги, ситуиран в близост до бул. Симеоновско шосе, с целогодишен достъп по асфалтов път. Нежният ромон на близкото поточе, отпускащата тишина на природата и свежият въздух на планината, Ви карат да забравите, че се намирате само на 5 км от пулсиращото сърце на столицата и на едва 8 км от летището. Обгърнато в зеленина и спокойствие, Simeonovo Dream доказва, че е възможно да живеете в голям град и да не чувате градския шум и да се наслаждавате на забележителни панорамни гледки към София и Витоша.

Направили сме дома Ви такъв, че да ви дава простор, уют и комфорт. Широки помещения с функционално разпределение, френски прозорци, които позволяват на светлината да прониква навсякъде, големи бани и дрешници, панорамни тераси и собствени дворове - всичко това Ви осигурява възможност да се насладите на уюта и удобството, да се отпуснете у дома след напрегнатия ден... и в крайна сметка - да почувствате, че наистина живеете "на широко".

Всяка сграда е снабдена с асансьор, който слиза до подземния гараж за 24 автомобила. Отделено е място и за малък посетителски паркинг пред входа на комплекса. За сигурността на живущите се грижи денонощна охрана с постоянно видеонаблюдение на комплекса и СОТ в апартаментите. Комплексът е газифициран с индивидуално котле във всеки апартамент и е присъединен към централна градска канализация .

Архитектура

В Simeonovo Dreamси дават среща модерната архитектура и последните тенденции в жилищното строителство в хармонично съчетание с тишината и чистия въздух на планината.

Двете сгради се отличават с разчупен силует – съвсем различен от този на предобладаващото типово строителство в столицата. Плоските покриви, обширните тераси, семплите и същевременно разнообразни форми на различни нива плавно следват лекия наклон на терена. Фасадите са решени с минерална мазилка в бяло и черно с изискани нюанси на сивото, а дървената обшивка и детайлът на прозорците и терасите разнообразяват екстериора.

Не само сградите – модерният и функционален дизайн на външните площи изпъква сред околното застрояване и същевременно се вписва органично в полите на Витоша с изчистените си линии и подбраните естествени материали.

Зоната за отдихе оформена впространството между двете сгради. Централно място в нея заема басейнът, дълбок 1,50 м с обособен плитък (около 50 см) „детски“ кът,а непосредствено до него са разположени фитнес зала с най-съвременни уреди, отделна покривна тераса с шезлонги и кът за кафе. Зоната е достъпна единствено от към жилищните сгради и е скрита от очите на редките минувачи в този спокоен квартал.

Разпределения

Уникалност е най- точното определение, което характеризира нашето жилищно бижу Simeonovo Dream. Всички апартаменти са уникални по размер, вътрешно разпределение и изложение. Но това, което сплотява всички апартаменти в неделима цялост са оптималните за всяко жилище разпределения и специалното внимание към фукционалността на пространствата за комфорта на обитателите.

Комплексът разполага с 14 мезонета, 4 апартамента, 1 студио, подземен паркинг с 24паркоместа. Неслучайно всяко жилище разполага с големи тераси или с вътрешен двор, а някои – и с двете. Характерни са и широките остъклени площи, които внасят гледките от столицата и планината в интериора. Всички жилища имат вместителни дрешници, отделни сервизни помещения и умело проектирани ниши, които елиминират необходимостта от масивни гардероби и шкафове в стаите и освобождават жизненото пространство от вещи.

Апартаментите в Simeonovo Dream дават простор и осигуряват неприкосновеност на личните пространства, същевременно отсъства анонимността на големите жилищни сгради. Общите площи както в интериора, така и навън са сведени до минимум и използвани най-рационално: между двете сгради е оформена зона за отдих с басейн, фитнес, а гаражът е скрит под земята.

Сграда А Сграда Б
Ниво 1 Ниво 1
Ниво 2 Ниво 2
Ниво 3 Ниво 3
Ниво 4 Ниво 4